NOVETATS AVALUACIÓ PRIMÀRIA!

Benvolgudes famílies,


El Departament d’Ensenyament ha renovat tota la normativa referent a l’educació Primària. Primer va publicar el nou currículum (Decret 119/2015) i després n’ha determinat el procés d’avaluació (Ordre 164/2016).

Aquesta nova normativa planteja l’avaluació des d’una visió globalitzada del procés d’aprenentatge al llarg de la Primària i centrada en el desenvolupament i consolidació de les competències bàsiques.  

PRINCIPALS CANVIS
El canvi que suposa l’aplicació de la nova normativa es va fent de forma progresssiva al nostre centre ja que suposa un replantejament de l’avaluació com a motor d’aprenentage.

Així doncs, l’informe que us arribarà a casa aquest tercer trimestre i el de final de curs tindran un format i un contingut diferent, amb les novetats següents:

·   Cada àrea s’avalua a través de les dimensions d’aprenentatge. Cada dimensió correspon a l’agrupació de diverses competències que l’alumnat ha s’assolir al llarg de l’etapa.
(En el blog de l’escola podreu trobar més informació sobre l’avaluació per dimensions)

·     Per qualificar l’assoliment d’aquestes dimensions s’utilitzaran uns nous termes amb les equivalències següents:

Qualificacions 2015/2016
Qualificacions 2016/2017
Excel·lent – 9 o 10
Assoliment excel·lent (AE)
Notable – 7 o 8
Assoliment notable (AN)
Bé – 6
Assoliment satisfactori (AS)
Suficient – 5
Insuficient – 1, 2, 3 o 4
No-assoliment (NA)















Aquesta nova qualificació de les dimensions no correspon a un número sinó al nivell d’assoliment en un sentit global, i el pes de cada dimensió no és equitatiu, de manera que la nota de l’àrea pot variar depenent de l’alumne, el nivell, la matèria o el trimestre.


A continuación us adjuntem unes imatges amb més informació, per si us poden ajudar (si cliqueu damunt les images, s'ampliaran).
Per qualsevol aclariment us podeu adreçar al professorat del centre.








LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES AGRUPADES EN DIMENSIONS (si cliqueu damunt les images, s'ampliaran):